HOLDFŰ SZÍNHÁZ

Mi van a ládikóban?

(magyar népmese feldolgozás Benedek Elek nyomán)


Bemutató: 2014. november
(Eddig több mint 50 előadás országszerte.)

 

Hát, kinek mi! Vagyishogy az attól függ. Mitől is? Nos, hát tőlünk. A ládikó nem más, mint cselekedeteink tükröződése, „jutalma”.


Borka és Terka, a jó és a rossz lány. A két véglet. Mégis testvérek, s e testvérek ott lakoznak mindnyájunkban. Talán mert a „jó és a rossz mindig együtt jár”.

A népmese szerint a szerénység, a szívbéli jóság, a segítőkészség végül elnyeri méltó jutalmát, a rossz pedig büntetését. Ez így van. Bár a világ néha az ellenkezőjét mutatja. Mégsem szabad elfeledkeznünk erről a népmesei tanításról, még akkor sem, ha nem mindig De nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy életünk majd’ minden kis történése egy-egy próbatétel.

A próbákat pedig kiállhatjuk Borka-ként, felvállalva és megoldva a feladatot, de viselkedhetünk Terka-ként is, elodázva, kibújva a felelősség alól. Rajtunk áll, hogy melyik utat választjuk, s így az is, hogy melyik ládikát kapjuk a végén.

Az igényes látványvilágú, élőszereplős, bábos, humorban is bővelkedő előadást ajánljuk 3 éves kortól mindenkinek, páratlan népmesekincsünkben való gyönyörködésre.


Az előadás időtartama: 55 perc

Színpadra átdolgozta: Strausz Tünde

Báb/jelmez: Szalai Ildikó, Korok Fatime, Tóth Zsuzsa

Előadja: Máté Bernadett, Strausz Tünde

Boriska, Macska, Kakas, Kút, Kutya, Kemence, Öregasszony, Kígyó:   Máté Bernadett

Anya, Kakas, Macska, Terka, Kút, Kutya, Kemence, Öregasszony:        Strausz Tünde

  

Videós ajánló:

   

Képek: